C O M U N I C A T

privind decizia Curții Constituțională a României din data de 15.12.2022

Urmare a comunicatului din data de 15.12.2022, prin care Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sunt neconstituționale dispozițiile art.XXIV din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normativ – respectiv  contribuțiile sociale obligatorii pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari. 

Potrivit art. 147 alin. (4) din Constituția României ,,Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor”.

În consecință, suspendarea prevederilor legale în legătură cu reținerea CASS din cuantumul brut al pensiei militare de stat care depășesc 4000 lei se realizează de la data publicării Deciziei în Monitorul Oficial, iar pentru data anterioară acestui moment nu se restituie contribuțiile reținute și virate la bugetul de stat.

Comunicat important
Tagged on: