Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. informează beneficiarii drepturilor de pensie aflați în evidența proprie despre următoarele aspecte:

1. Persoanele care și-au deschis cont personal în aplicația aflată la adresa www.casapensii.mai.gov.ro/online, vor putea să aibă acces, începând cu plata drepturilor de pensie aferente lunii IULIE, la forma electronică a taloanelor de plată.

Cu această ocazie beneficiarii vor avea posibilitatea printării taloanelor de pensie, ori de câte ori au nevoie, cu ajutorul contului personal.

Menționăm faptul că acestea vor fi transmise fizic, în continuare, lunar la adresa de domiciliu potrivit prevederilor legale în vigoare.

2. Având în vedere prevederile art. 12 alin. (1) lit. c) Legii nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, ale O.M.A.I. nr. 48/2021 privind aprobarea Normelor de aplicare în Ministerul Afacerilor Interne a Legii nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, precum și în urma conferirii titlului de „Veteran din teatrele de operații“, Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. procedează la emiterea deciziilor de acordare a indemnizației prevăzute de art. 12 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 168/2020,  urmând ca în luna AUGUST a anului curent, odată cu plata drepturilor de pensie cuvenite, să fie achitate și drepturile financiare aferente perioadei 04.02.2021-31.08.2021.

 3. Pe această cale reamintim tuturor beneficiarilor aflați în evidența Casei de Pensii Sectoriale a M.A.I. despre posibilitatea creări unui cont personal accesând link-ul www.casapensii.mai.gov.ro/online.

Informațiile la care au acces în contul personal, precum și pașii ce trebuie urmați sunt prezentate în comunicatul aflat pe site-ul nostru și poate fi accesat aici.

                                                                                                29.06.2021

Comunicat